Lapis BANKplus

Lapis BANKplus je sustav za podršku procesima banke. Sustav je tehnološki temeljen na DMS platformi koja osigurava upravljanje dokumentima u različitim formatima te fleksibilnost, visoku raspoloživost, pouzdanost i sigurnost procesa i podataka.

Sustav uključuje brojne funkcionalnosti i module koji omogućuju cjelovitu podršku kroz procese savjetovanja klijenta, procese obrade kreditnih zahtjeva, ocjene kreditne sposobnosti i rizika, proces odobravanja zahtjeva te procese praćenja naplate plasiranih kredita.

Glavni modul BANKplus sustava je modul za podršku kreditnom procesu

U sustavu su integrirani moduli za ocjenu kreditne sposobnosti i scoring zahtjeva (Scoring modul) i automatizaciju procesa obrade i odobravanja zahtjeva.

Po potrebi u sustav je moguće integrirati i dodatne module poput Lapis HROK B2B modula za direktne upite u Osnovni sustav registra (OSR) u HROK-u koji kreditne institucije koriste za razmjenu podataka o klijentima radi procjene kreditne sposobnosti i upravljanja kreditnim rizikom.

Implementacijom Lapis sustava za podršku kreditnom procesu banka može unaprijediti cjelokupni proces obrade i upravljanja kreditnim ponudama i kreditnim zahtjevima kroz:

značajno ubrzavanje cijelog procesa

smanjivanje nepotrebnog umnožavanja kreditnog spisa u procesu odobravanja i pripreme za arhivu

osiguravanje kontinuiteta cijelog procesa u jednom sustavu

osiguravanje informacija o promjenama u sustavu (povijesti promjena)

Implementacijom sustava banka će se imati efikasnu i regulatorno usklađenu aplikativnu podršku te osigurati nadzor kreditnog procesa po principu tko, što i kada je napravio te na taj način značajno umanjiti operativne rizike.